OPG Božić Sanja

menu

Bogata ponuda meda na OPG Božić

U našoj ponudi pčelinjih proizvoda nudimo:

Cvjetni med se sakuplja u rano proljeće krajem travnja i početkom svibnja, prije nego što procvjetaju bagremi, te od sredine pa do kraja srpnja. Zbog posebnog sastava preporučuje se za podizanje imuniteta, dnevnoj prehrani djece u razvoju, oporavak nakon bolesti, te kod sezonskih alergija i alergijske astme.

Bagremov med je vrlo blagog okusa i mirisa. Pomaže kod nesanice, vrtoglavice, probavnih smetnji. Preporučuje se osobama koje pate od alergija, jer sadrži najmanje peludi.

Kestenov med je tamnije crvenkastosmeđe boje, karakterističnog intenzivnog mirisa i aromatičnog, trpko-gorkog okusa. Sadrži veliku količinu mineralnih tvari i peluda. Potiče rad crijeva, olakšava rad preopterećene jetre i žuči, štiti želučanu i crijevnu sluznicu. Preporuka protiv bolesti probavnih organa, pospješuje cirkulaciju i širi periferne žile, pogodan za anemične osobe.

Lipov med potiče znojenje, metabolizam, rad srca, pa se ne preporučuje osobama koje pate od bolesti srca i krvnih žila. Pomaže kod prehlade, gripe, bronhitisa, ublažava upale dišnih organa. Vraća energiju, preporuka kod psihičke i fizičke iscrpljenosti.

Šumski med - medljikovac
Tamne je boje te osebujnog okusa i mirisa. Bogat je mineralima, pa se preporučuje slabokrvnim osobama, djeci, trudnicama, sportašima... Općenito je dobar za podizanje energije i vitalnosti. Medljikovac je posebna vrsta meda koja se dobiva od medne rose koju proizvode biljne uši. Ima snažno protuupalno djelovanje pa pomaže kod težih infekcija poput upale pluća.

Suncokretov med je žute boje, laganog mirisa, slatko-trpkog okusa, idealan za čaj. Preporučuje se za jačanje otpornosti organizma, kod srčanih oboljenja i za poboljšanje cirkulacije, blagotvoran kod upale sinusa, kožnih, plućnih i bubrežnih bolesti.Potiče na regulaciju razine masnih kiselina o organizmu.

Med od uljane repice je kremasti med bogat cvjetnim prahom, mineralima, te ima antibakterijaska i antikancerogena svojstva. Pomaže kod problema sa prostatom, blagotvorno djeluje na dišne organe, čisti jetru, regulira razinu masnih kiselina. Izvrstan dodatak kavi umjesto šećera.

Za sve informacije javite nam se na Upit (na web stranici) ili na sanjabozic1@gmail.com,

mob: 0989797933, tel: 031/631-086

Naručite

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward